Ο μινιμαλισμός έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως μια τάση στη διακόσμηση. Η τέχνη του ελάχιστου, όπως αλλιώς αποκαλείται ο μινιμαλισμός, στη διακόσμηση σημαίνει λίγα έπιπλα και ακόμα λιγότερα διακοσμητικά στοιχεία που κυμαίνονται σε μία ουδέτερη χρωματική παλέτα. Ωστόσο, αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι ο μινιμαλισμός δεν αφορά μόνο μία τάση στη διακόσμηση, αλλά μάλλον έναν τρόπο ζωής.  

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία διαδικασία αναγνώρισης του τι είναι απαραίτητο στη ζωή μας και τι όχι. Ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή, που αγοράζουμε πληθώρα αντικειμένων, ο μινιμαλισμός θέλει να μας δείξει τον δρόμο προς μία πιο ήσυχη και τακτοποιημένη ζωή. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα την αποκτήσουμε! 

1.Decluttering & Οργάνωση 

Το πρώτο βήμα για μια μινιμαλιστική διακόσμηση και ζωή είναι το ξεκαθάρισμα και η οργάνωση! Ξεκινήστε τοποθετώντας μπροστά σας όλα τα λευκά είδη, διακοσμητικά και αντικείμενα που έχετε για το κάθε δωμάτιο. Δημιουργήστε 3 στοίβες με τα πράγματα που θέλετε να κρατήσετε, τα πράγματα που θα δωρίσετε και αυτά που θα πετάξετε.  

Με αυτό τον τρόπο, θα απαλλαγείτε από όλα τα περιττά αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο στο σπίτι σας χωρίς να εξυπηρετούν κάποιο λειτουργικό σκοπό, όπως τα παλιά ριχτάρια καναπέ, τα παλιά διακοσμητικά μαξιλάρια ή τα γεμάτα λεκέδες χαλιά σαλονιού που θέλουν αντικατάσταση! Φυσικά, στην περίπτωση που χρειαστεί να αποχωριστείτε αντικείμενα που χρειάζεστε, μπορείτε να αγοράσετε καινούργια που σας ταιριάζουν καλύτερα και θα προσδώσουν στον χώρο σας έναν πιο minimal αέρα, όπως το Ριχτάρι Πολυθρόνας Guy Laroche Patch Natural ή το Ριχτάρι Πολυθρόνας Guy Laroche Escada Linen

2.Επιλέξτε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα 

Ο μινιμαλισμός ως διακοσμητική τάση σχετίζεται με τα ουδέτερα χρώματα και τις basic αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ, του καφέ, του γκρι και του μαύρου. Επιλέγοντας αυτές τις αποχρώσεις, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το αν θα ταιριάζουν τα χρώματα μεταξύ τους, αφού θα αναδεικνύονται τέλεια, δημιουργώντας ένα γαλήνιο και οργανωμένο σαλόνι, ιδανικό για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Βρείτε τα προϊόντα που θα αναδείξουν το νέο minimal σπίτι σας σε μοναδικές αποχρώσεις, όπως το Σετ Ριχτάρι Πολυθρόνας και Μαξιλαροθήκη Διακόσμησης Guy Laroche Avon Sand ή το Σετ Ταπέτα Κρεβατοκάμαρας 2 Τεμαχίων Guy Laroche Softy Black

3.Επενδύστε σε ποιοτικά προϊόντα 

Η μινιμαλιστική διακόσμηση έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα παρά με την ποσότητα. Εξάλλου, ο μινιμαλισμός έχει ως στόχο να προστατεύσει το περιβάλλον και γι’ αυτό προωθεί την αγορά ποιοτικών προϊόντων που θα διαρκέσουν για χρόνια, συμπληρώνοντας τη συνολική αισθητική του σαλονιού σας! Προσπαθήστε να επενδύσετε, λοιπόν, σε προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως ένα Ριχτάρι Πολυθρόνας Guy Laroche Rubicon Black 170x150 ή ένα Ριχτάρι Τριθέσιου Gofis Home Kalbo Sail Ecru

4.Keep it simple  

Ο μινιμαλισμός έχει να κάνει με την απλότητα! Για να πετύχετε μία minimal διακόσμηση, αποφύγετε να φορτώσετε υπερβολικά το σαλόνι σας με περιττές λεπτομέρειες και πολλά σχέδια. Αν θελήσετε να προσθέσετε ένα στοιχείο με σχέδιο ή χρώμα, διατηρείστε την ισορροπία με ακόμα πιο απλά και μονόχρωμα στοιχεία στο υπόλοιπο δωμάτιο, για παράδειγμα, επιλέξτε το Ριχτάρι Διθέσιου Guy Laroche Diamond Linen για τον καναπέ σας, το Ριχτάρι Πολυθρόνας Gofis Home Nimbus Shell Beige για την πολυθρόνα σας και το Χαλάκι Teoran Softy, ολοκληρώνοντας το απλό, λειτουργικό και κομψό σαλόνι σας. 

Συχνές ερωτήσεις 

Τι είναι η minimal διακόσμηση του καθιστικού; 

Η minimal διακόσμηση του σαλονιού είναι μια διακοσμητική τάση που δίνει έμφαση στην απλότητα. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένας καθαρός, οργανωμένος χώρος που είναι τόσο λειτουργικός όσο και αισθητικά ευχάριστος. 

Ποια είναι τα βασικά tips για τη δημιουργία ενός minimal σαλονιού; 

Για να δημιουργήσετε ένα minimal σαλόνι, ξεκινήστε επιλέγοντας μια ουδέτερη χρωματική παλέτα και επιλέγοντας τα πιο απλά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία. Χρησιμοποιήστε μόνο αντικείμενα που έχετε ανάγκη και προσπαθήστε να αποσυμφορείτε τακτικά το χώρο σας. Μπορείτε, επίσης, να ενσωματώσετε φυσικά υλικά, όπως ξύλο και λινό, καθώς και φυτά εσωτερικού χώρου, για να προσθέσετε ζεστασιά και υφή στον χώρο σας. 

Τι είδους χαλιά ταιριάζουν σε ένα minimal σαλόνι;  

Όταν επιλέγετε χαλί για ένα minimal σαλόνι, επιλέξτε ένα ουδέτερο, μονόχρωμο χαλί που συμπληρώνει το συνολικό χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Οι φυσικές ίνες, όπως το μαλλί, η γιούτα ή το σιζάλ, είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές, καθώς προσθέτουν υφή και ζεστασιά στο χώρο. Προτιμήστε να επιλέξετε ένα πιο σκούρο γκρι ή καφέ χαλί, ώστε να αποφύγετε τους ορατούς λεκέδες που μπορεί να δημιουργηθούν με τον καιρό. 

Πώς μπορώ να διατηρήσω ένα minimal σαλόνι με την πάροδο του χρόνου;  

Για να διατηρήσετε ένα minimal σαλόνι με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίζετε και να οργανώνετε τακτικά τον χώρο σας. Φροντίστε να κρατάτε μόνο τα απαραίτητα κομμάτια επίπλων και διακοσμητικών και προσπαθήστε να αποθηκεύετε τα πράγματά σας εκτός οπτικού πεδίου, όταν είναι δυνατόν. Ακόμα, η ενσωμάτωση λύσεων αποθήκευσης, όπως ενσωματωμένα ράφια ή καλάθια μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το minimal σαλόνι σας στην εντέλεια!